Extension, Cambridge

The owners of this Edwardian house wanted to extend to the side of the building to create space and bring more light into the dark interior. The house had previously been extended to the rear, making the rear rooms internal and lacking windows or doors to connect them to the outside.

The solution maximised glazing while at the same time maintaining privacy and thermal insulation. To achieve this an extension was constructed using structural, frameless glazing to the roof and garden-facing wall, while the boundary walls were highly insulated and constructed from solid brick and blockwork. The result is a set of private spaces that are bathed in light, with views of the garden, sky and trees.

The interior of the house underwent extensive remodelling to update services, fit new joinery, open out the rooms and bring more light into the home.

A great extension with lots of light… and reassuring support through the whole building process!
– Helen McCallum

Completed 2013.

Back to Homes